Kaldeneker Lekvárosház
Kaldeneker György ( budapesti szakács, gasztroblogger) által megálmodott ízekben a kézműves technológia megtartása mellett, szokatlan ízpárosítások alkalmazásával készülnek a különleges prémium zöldség- és gyümölcslekvárok.
A feldolgozás során a hazai, helyi termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket részesítik előnyben, a gyártáskor keletkezett zöldség- és gyümölcshulladékot pedig komposztálják, és az üzem telephelyének kertjében hasznosítják újra.
MézVitéz
Mézeket a nyíregyházi „MézVitéz” márkanevet képviselő családi vállalkozás készíti, akik saját méhészetben termelt 100% termelői mézből készült mézkészítményekkel foglalkoznak.
A fiatal pár 12 féle ízesítésben készíti a különleges készítményeket, amit jó minőségű gyümölcskrémek és / vagy jó minőségű csokoládék hozzáadásával még kedvelhetőbbé teszi a mézfogyasztást.
Vadon szószműhely
Igényesen berendezett családi manufaktúrában a baranyai Alsómocsoládon prémium termékeket készítenek. Az alapanyagokat magyar vállalkozásoktól szerzik be.
Nagy odafigyeléssel törekednek rá, hogy a kezük közül csak kiváló minőség kerüljön ki, hogy bármilyen étkezésnek, hétvégi sütés-főzésnek méltó kísérői lehessenek.
A mottójuk is ehhez kapcsolódik, s mindent kifejez: „Legyen ízletes a napod!”
Ghaurved mustár
Ghaurved azt jelenti: gyomorvédelem. Nem véletlenül, a mustár emésztést serkentő hatása régóta ismert.
Több mint 200 éves családi receptúra a garanciája a mindig kiváló minőségnek.
A felhasznált alapanyagok magyar termelőktől származnak, és a mustármag bio minősítésű. Minden, üvegbe zárt Ghaurved mustárköltemény közös jellemzője, hogy tartósítószert, mesterséges adalékot, ízfokozót nem tartalmaznak.
A Ghaurved Erdész erdei gombás és Vadász tárkonyos mustár csillagot nyert a Great Taste Awards-on, amely a világ egyik legnevesebb prémium food versenye.
GaBko Chili
A Gabko Chili néhány darab paprikamagból nőtte ki magát világbajnok díjas vállalkozássá.
Nagy Gábor chili iránti megszállottsága 2011 nyarán egy habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ez volt az a kulcspillanat, amikor megszületett az az elképzelés, hogy saját chili szósz készítésébe kezd Nagymaroson.
A GaBko Chili termékek az indulás óta hozzáadott capsaicin kivonat, felesleges só és adalékanyagok nélkül készülnek, megőrizve a chili valódi ízét és erejét.
Termékeik számos hazai és nemzetközi díjat nyertek el, bizonyítva, hogy nemzetközi viszonylatban is az élvonalba tartoznak.
Homokháti Piac
A Legjava márkanév mögött egy szociális szövetkezet és egy általa működtetett kisüzem áll, Homokhátság Szívében Bordányban.
Termékeik nem futószalagon készülnek, a gyártás során a legtöbb feladatot mindig kézzel végzik. Az általuk felhasznált alapanyagokat - amit csak lehetséges - helyi és környékbeli gazdáktól vásárolják meg. Termékeik tartósítószer és adalékanyag-mentesen készülnek. Címkézése és csomagolása ugyancsak kézzel történik.
Fűszeráruház
Fűszerkuckó márkanév egy Kecskeméti családi tulajdonban működő vállalkozás. Hitvallásuk a mai világban, hogy csak jóból lehet jót készíteni.
A fűszereikről és keverékeikről tudni kell, hogy adalékanyag, tartósítószer és ízfokozómentesek.
Villányi Borlekvárok
A borlekvár több mint 10 évvel ezelőtt a villányi pincesor egyik sajt és borházában született meg, melyben ötvözve lettek a magas minőségű villányi borok a különböző gyümölcsökkel és a borokkal harmonizáló fűszerekkel.
Így létrejött egy olyan prémium minőségű presztízs termék, mely alázattal szolgálja, támogatja a hagyományos ételeket, azok élvezeti értékét növelve.
Dia-Wellness: Az egészséges táplálkozás szakértője
A Dia-Wellness márka az egészséges életmódot és a speciális táplálkozási igényeket támogatja, innovatív termékeivel pedig új szintre emeli az otthoni főzést és sütést. A vállalat küldetése, hogy ízletes és tápláló alternatívákat kínál azok számára, akik csökkenteni szeretnék a- és szénhidrátbevitelt, vagy különleges étrendet követnek, például paleo, vegán vagy diabetikus életmódot.
A Dia-Wellness nagy hangsúlyt fektet a minőségi alapanyagok használatára, hogy termékeik megfeleljenek az elvárásoknak is.
A márka siker kulcsa az innováció és az elkötelezettség fogyasztók iránt, hogy mindenki számára élvezhetővé tegye az egészséges táplálkozást kompromisszumok nélkül.
Kutyori Konyha:
A családi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó az utóbbi másfél évtizedben az alig ötszáz fős Hont település egyik büszkeségévé vált. A kutyorgó, vagyis kacskaringós kis utca végén, néhány méterre a Kozarek-tótól áll az ezer négyzetméteres üzem. A Kutyori Konyha nevet adták neki, hogy ezzel is magukénak érezhessék a helybeliek. Minden termékük nagy gyümölcstartalmú, adalékanyag- és tartósítószer-mentes. Alapanyagokat helyi és hazai termelőktől szerzik be.